14 Haziran 2009 Pazar

Komedi Öss Maceraları

yüzbinlerce öğrencinin ter döktüğü ÖSS sınavının en komik olayı Alanya'da yaşandı. Koca okulda tek başına sınava giren bir genci 12 görevli bekledi!.

ÖSYM'nin İnanılmaz Hatası
Milyonlarca öğrencinin nefesini tuturak beklediği bir ÖSS daha dün geride kaldı. Büyük sınavın yapıldığı saatlerde ÖSYM'nin hataları yüzünden ilginç olaylar yaşandı. Günün en komik olayının yaşandığı yer Alanya'ydı. Toplam 550 öğrencinin eğitim gördüğü Şükrü Mülazımoğlu İlköğretim Okulu'na sadece bir adayın ismi yazılmıştı.

Sınava Geç Kaldım Sandı!
Okula gittiğinde kimseyi göremeyen Gökhan Gök isimli genç, önce geç kaldığını sandı. Ancak kısa süre sonra gerçek anlaşıldı. Gök, koca okulda tek başına sınava girecekti. Gök için sınav boyunca 6 polis, 2 öğretmen, 2 gözetmen ve iki hizmetli görev yaptı. Türkiye'nin en özel ÖSS'sini yaşayan talihli genç için görevlilere, 280 milyon lira ödendi.

ADANA'da sınava gitmek için otobüs bekleyen Suat Demirkol'a (19), arabayla çocuğunu sınava götüren Nihat Ballı (50) çarptı. Ballı, oğlunu sınavı bıraktıktan sonra teslim olurken hastaneye kaldırılan Demirkol Kaza yüzünden bir yılım yandı" diye ağladı.

ESKİŞEHİR'de ailesiyle piknik yaparken hamaktan düşüp belini inciten Şura Kazan, ÖSS'ye gireceği okula ambulansla getirildi, soruları sedyede cevapladı. Sınav sonunda ambulansla eve götürülen Kazan, "Büyük talihsizlik yaşadım. Her şeye rağmen sınava girmem gerekiyordu. Sedye üzerinde de olsa girdim. Sınav da iyi geçti'' dedi.

KIRIKKALE'de Kübra Özdemir, heyecandan okulun merdiveninde baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılınca sınava giremedi. Anne Zühal Özdemir de fenalık geçirdi.

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde Hakan (17), Mehmet (19), Celal (21), Sedat (24) ve Necati Acar (28) kardeşler, aynı okulda sınava girdi. Sıraları arka arkaya olan kardeşlerin yeri, görevli tarafından değiştirildi.

KIRIKKALE'de, Fen Edebiyat Fakültesi'nde sınava giren Çağlar Gümüşbaş (19), sınav bittikten sonra oturduğu sırada bayıldı. 8 İSTANBUL'da ÖSS protestosu için İstanbul Üniversitesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen bir grubu, ÖSS'ye giren çocuklarını kapıda bekleyen veliler engelledi.

ANKARA'da, temizlikçi babanını lise birincisi oğlu Mustafa Kabak (18), sınav başladıktan 1 saat sonra sara krizine yakalanınca, gelecek planlarını ertelemek zorunda kaldı.

BATMAN'da, Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan lise son sınıf öğrencisi Berna Akın (18), arkadaşlarının sınava girdiği gün, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

ERZURUM'da, sınav saatlerinde klakson çalan gelin arabası, düğün konvoyları ve diğer araç sürücülerine, gürültü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle hiçbir ikaz yapılmadan 45'er YTL para cezası yazıldı.

DİYARBAKIR'da, ÖSS sınavında kopya çeken 5 kişi ve başkasının yerine sınava giren 1 kişi gözaltına alındı. 8 İZMİR'de, ÖSS öncesi yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle, ana caddelerde uzun araç kuyrukları oluştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder